سید رضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

گروسی به دنبال موشکافی دکترین هسته‌ای ایران

سید رضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه تغییر دولت در ایران یا آمریکا کمترین تغییرات ماهوی در دکترین هسته‌ای کشورمان ایجاد نمی‌کند، گفت: جمهوری اسلامی از حق هسته‌ای صلح‌آمیز خود کوتاه نمی‌آید، به همین دلیل همکاری مستمری با آژانس بین المللی انرژی اتمی دارد.
سید رضا صدرالحسینی؛ کارشناس مسائل سیاست خارجی
تاریخ انتشار: ۲۰:۰۱ - ۲۳ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 13
کد خبر: ۲۶۲۸۵۷

گروسی به دنبال موشکافی دکترین هسته‌ای ایران

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان درباره سفر مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به تهران و بحث امکان تغییر دکترین هسته ای ایران گفت: درباره تعارضاتی که در موضع‌گیری آمریکا و کشورهای غربی حامی رژیم صهیونیستی وجود دارد، تردیدی وجود ندارد و فکر می‌کنم این رسالت خبرنگاران است آن را در چارچوب استانداردهای دوگانه در برخورد با موضوعات مشابه تبیین کنند.
 
وی افزود: سفر رافائل گروسی به تهران در بستر مشخصی انجام می شود، متوجه فضای منطقه و تحولات منطقه ای و بین المللی هستیم و به عنوان عضو پایبند در آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای تعهدات‌مان را جدی می گیریم. همواره اعلام کرده ایم از آژانس و شخص گروسی انتظار می رود به دور از فشارهای سیاسی و فضاسازی‌های دیگران، در منطقه و خارج از آن، به صورت مستقل و حرفه‌ای کار خودش را انجام دهد.
 

انتظار می‌رود مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی گزارشی از مجموعه سفرهای خود و بازرسان کشورهای عضو آژانس به ایران و برآیند آنها از تعاملات و نحوه فعالیت هسته ای ایران ارائه دهد


سخنگوی وزارت امور خارجه درباره مباحث مربوط به سلاح هسته‌ای عنوان کرد: سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه در پیامی صریح مردود دانستن سلاح‌های کشتار جمعی ازجمله سلاح هسته‌ای را اعلام کرد و این موضوع به عنوان فتوای مذهبی و بخشی از سیاست محاسبه شده ایران در حوزه دفاعی روشن است.
 
سید رضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل سیاست خارجی درباره اهمیت تبیین صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای ایران با توجه به سفر دبیرکل آژانس انرژی اتمی به تهران به «راهبرد معاصر» گفت: یکی از موضوعات مهمی که در سفر گروسی به تهران باید توجه شود، عملکرد آژانس بین المللی انرژی اتمی نسبت به ایران و انتظارات جمهوری اسلامی از رویکرد شفاف آژانس است.
 
وی افزود: با توجه به اینکه سفر گروسی به دعوت دولت چهاردهم انجام می شود، انتظار می‌رود مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی گزارشی از مجموعه سفرهای خود و بازرسان کشورهای عضو آژانس به ایران و برآیند آنها از تعاملات و نحوه فعالیت هسته ای ایران ارائه دهد. حتی بهتر است این مطالبه بسیار مهم از سوی سازمان انرژی اتمی مطرح شود.
 
 کارشناس مسائل سیاست خارجی عنوان کرد: به نظر می آید راهکارهای جدیدی برای راستی آزمایی ایران باید در دستور کار قرار داده شود، مانند اینکه می توان قبل از گفت وگوهای دوجانبه یا هنگام آن فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران را شفاف در جمع رؤسا و نشستی که برگزار می شود، بیان کرد.
 
صدرالحسینی گفت: می توان میزان سفرهای مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی و بازرسان آژانس به ایران در دو دهه گذشته و اقدامات انجام شده از سوی جمهوری اسلامی را در راستای شفاف سازی به صورت مستند گزارش کرد؛ البته نه فقط در جلسه مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و مقام های کشورمان، بلکه این موضوع می تواند به صورت سراسری به وسیله رسانه‌ها منتشر تا ثابت شود جمهوری اسلامی در سالیان گذشته با صداقت با مجموعه دستگاه‌های ذی‌ربط آژانس بین همکاری داشته است.
 
وی یادآور شد: شفافیتی که مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان در سازمان ملل متحد، گفت وگوها، مصاحبه‌ها و سخنرانی‌هایش داشت، به ویژه با محوریت جنایت های رژیم صهیونیستی، حمایت آمریکا از نسل کشی در غزه و بمباران های مکرر لبنان باید در این دیدار تأکید و یادآوری شود رژیم کودک کش صهیونیستی همچنان کلاهک های اتمی در اختیار دارد و تهدید بسیار بزرگی برای جهان به شمار می رود.


کارشناس مسائل سیاست خارجی با انتقاد از سکوت مجامع بین المللی در برابر جنایت های رژیمی که تعادل ندارد، گفت: با اینکه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی  نشان داده است تعادل ندارد، میل شدیدی به آدمکشی دارد و اینکه دارای کلاهک‌های اتمی قابل توجه است، رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی و مسئولان سازمان انرژی اتمی باید نسبت به آن هشدار دهند. سکوت نهادهای بین المللی و دستگاه‌های ذی‌ربط در برابر جنایت های رژیم صهیونیستی می تواند عواقب وحشتناکی برای جهان داشته باشد.
 
صدرالحسینی با بیان اینکه ایران سناریوها و برنامه های بسیاری برای مقابله با هرگونه تهدید دارد، تأکید کرد: این موضوع برای مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی باید تبیین شود جمهوری اسلامی از امکانات و شرایط قابل توجهی برخوردار است که در صورت تهدید پاسخ سختی به دشمنان می دهد؛ اما در شرایط صلح و ثبات از تمام ظرفیت های خود برای تعاملات بیشتر با آژانس بهره برداری می کند.
 
وی توضیح داد: باید تأکید شود جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضای با سابقه آژانس بین المللی انرژی اتمی همچنان همکاری لازم را با این نهاد بین المللی انجام خواهد داد .
 
کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: با توجه به تغییر و تحولات دولت آمریکا، جمهوری اسلامی ایران همچنان بر مواضع سابق خود یعنی استفاده کامل از انرژی صلح آمیز هسته‌ای و اجرای برجام تأکید می کند، هرچند نباید اینگونه گمان شود تغییر دولت در آمریکا تغییرات اساسی در جمهوری اسلامی به وجود می آورد. در یک کلام صلح آمیز بودن همه فعالیت‌های جمهوری اسلامی و اینکه انرژی هسته‌ای حق مسلم ملت ایران است، پایه اصلی تعاملات و گفت وگوها باشد.
 
وی عنوان کرد: تغییر دولت در ایران یا آمریکا کمترین تغییرات ماهوی در دکترین هسته‌ای کشورمان ایجاد نمی کند، جمهوری اسلامی از حق هسته ای صلح آمیز خود کوتاه نمی آید و به همین دلیل همکاری مستمری با آژانس بین المللی انرژی اتمی دارد.
 

این موضوع برای مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی باید تبیین شود جمهوری اسلامی از امکانات و شرایط قابل توجهی برخوردار است که در صورت تهدید پاسخ سختی به دشمنان می دهد


صدرالحسینی با ارائه راهکار و پیشنهاد گفت: مسئولان جمهوری اسلامی در این دیدار می توانند بخشی از نمایشگاه بهره‌مندی ملت ایران از انرژی صلح آمیز هسته‌ای را برای گروسی به نمایش بگذارند تا وی متوجه سطح بالای بهره‌مندی و توانمندی دانشمندان و متخصصان ما در زمینه فعالیت های صلح آمیز هسته ای شود.
 
وی افزود: فایده این موضوع آنکه در جلسات و نشست‌های بین‌المللی که ممکن است گزارش هایی به گروسی مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی استفاده صلح آمیزی از فعالیت های هسته ای ندارد، داده یا ادعا شود متخصصان ایرانی از توانمندی لازم برای استفاده از انرژی صلح آمیز هسته‌ای برخوردار نیستند، وی به خلاف این ادعاها پی می برد و مانع از تحقق توطئه های دشمن در حوزه جلوگیری از فعالیت های هسته ای کشور می شود.
 
کارشناس مسائل سیاست خارجی تأکید کرد: سران جمهوری اسلامی در دیدار با گروسی می توانند آمادگی خود را برای همکاری با سایر کشورها در حوزه صلح آمیز هسته‌ای اعلام کنند، این موضوع نشان دهنده صداقت ایران و بیان واقعیت استفاده از فناوری صلح آمیز هسته ای و کمک به کشورهایی است که مایلند به صورت صلح آمیز فعالیت داشته باشند.

ارسال نظر